Şanlıurfada yöresel yemek yarışma

Şanlıurfada yöresel yemek yarışma -Kadınlar hazırladıklar yemeklerle hünerlerini sergiledi


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yöresel yemek yarışması düzenlendi.
     Şanlıurfa Belediyesinin Mutfak Müzesinde organize ettiği yarışmada 16 kadın, evlerinde hazırladıkları mumbar, boranı, ağzı açık, içli köfte gibi yöresel yemeklerle hünerlerini sergiledi.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldızın da aralarında bulunduğu jüri, yemeklerin tadına bakarak değerlendirme yaptı.
     Dereceye girecek yemekleri seçmekte zorlandıkları görülen jüri üyeleri, iki yemek arasındaki tat farkını ayırt edebilmek için aralarda yoğurt yedi.
     Meliha Temiroğlunun mumbar yemeğiyle birinci olduğu yarışmada, Fatma Yamangöz boranı ile ikinci, Nahide Yenice yine boranı yemeğiyle üçüncü oldu.
    
     -"Damak, aradığı tadı Urfada bulur"
    
     Yıldız, yarışmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan kentte, farklı kültürlere ait yemek tatlarının yaşatılmaya çalışıldığını söyledi.
     Yemekleri derecelendirmekten çok tatlarına bakmayı tercih ettiklerini vurgulayan Yıldız, "Damak, aradığı tadı Urfada bulur. Yemekler birbirinden güzel olmuş. Önemli olan cesaret gösterip bu tür etkinliklere katılmaktır" dedi.
     Yarışmacı kadınlar da etkinliğin düzenlenmesinden memnuniyet duyduklarını, yarışmada hünerlerini sergilemeye çalıştıklarını söylediler.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Müslüm Etgü / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Şanlıurfada yöresel yemek yarışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER