Şanlıurfadaki elektrik kesintileri

Şanlıurfadaki elektrik kesintileri -DEDAŞ İl Müdürü Gündüz: Kent genelinde ciddi bir sıkıntımız yok, aşırı yüklenmeden kaynaklanan kesintiler oluyor


ŞANLIURFA (A.A) - Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) İl Müdürü Aziz Gündüz, kent genelindeki elektrik kesintilerine ilişkin, Normalde ciddi bir sıkıntımız yok aşırı yüklenmeden kaynaklanan kesintiler oluyor dedi.
     Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin önemli bir nüfusunun yaşadığı Karaköprü beldesinde dün 10 saati aşkın süre giden elektrik kesintisine değindi.
     Söz konusu kesintinin uzun sürmesinin yer altı kablosunun patlaması ve arızanın geç bulunmasından kaynaklandığını ifade eden Gündüz, vatandaşlardan verdikleri rahatsızlık nedeniyle de özür diledi.
     Aziz Gündüz, klima kullanımın artışına paralel enerji sarfiyatının da arttığını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Aşırı sıcaklar nedeniyle fazla enerji kullanımından dolayı sık sık elektrik kesintileri oluyor. Her evde 2-3 klima ile aşırı yüklenmeler kesintilere neden oluyor. Tabi vatandaş kullanabilir ancak bunu suiistimal ederek, kaçak enerji kullanan çok vatandaş var. Kaçak kullanımın önüne geçmekte zorlanıyoruz. Vatandaşlarımızın Ramazan ayında daha fazla mağdur olmamaları için daha tasarruflu olmaya davet ediyoruz. Normalde ciddi bir sıkıntımız yok aşırı yüklenmeden kaynaklanan kesintiler oluyor.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş/Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Şanlıurfadaki elektrik kesintileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER