Şanlıurfadaki sağanak

Şanlıurfadaki sağanak -Ceylanpınardaki çadır kentte barınan ve bölgede iki gündür etkili olan sağanak nedeniyle çadırlarını su bastığını iddia eden bir grup Suriyeli, olaya tepki gösterdi


ŞANLIURFA (A.A) - Ceylanpınardaki çadır kentte barınan ve bölgede iki gündür etkili olan sağanak nedeniyle çadırlarını su bastığını iddia eden bir grup Suriyeli, olaya tepki gösterdi.
     Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye gelen ve Ceylanpınar Tarım İşletme Müdürlüğü arazisindeki Telhamut Çadır Kentinde yaşayan bazı sığınmacılar, bir süre slogan atıp yürüdü. Tarım İşletme Müdürlüğünün girişinde güvenlik güçlerince durdurulan gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulunuldu.
     İlçeye girmek için direnen gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Atılan gazdan etkilenen biri çocuk 4 kişi, ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     Bu arada olay yerine gelen Kaymakam İbrahim Çenet, gruptakilerden bazılarıyla görüşerek sorunlarını dinledi.
     Kaymakam Çenet, Suriyeli sığınmacıların sıkıntılarının giderilmesi için tüm tedbirlerin alınacağını ve en kısa zamanda zarar gören çadırların yenileriyle değiştirileceğini ve katalitik sobaların dağıtımına başlanacağını söyledi. Gruptakiler, daha sonra otobüslerle çadır kente döndü.
     Ceylanpınar Kaymakamı Çenet, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada da sığınmacıların hava şartlarından dolayı çeşitli sıkıntılar çektiğini kendilerinin de bu sıkıntıları gidermek için tüm imkanları seferber edeceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Sait Aydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Şanlıurfadaki sağanak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER