Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -Gençlik Merkezine ziyaret


ŞANLIURFA (A.A) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Bahçelievler Gençlik Merkezini ziyaret etti.
     Yapılan açıklamaya göre, Yıldız ve beraberindekiler söz konusu merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı.
     Gençlerin kişisel gelişimi için merkezde çeşitli kursların açıldığını belirten Yıldız, Kursların tamamı ücretsiz olup bağlama, keman, bilgisayar, İngilizce, ebru, halk oyunları dallarında gençlerimize eğitim veriyoruz dedi.
    
     -Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanya
    
     Memur-Sen tarafından başörtüsü yasağının kaldırılması için Siverekte başlatılan kampanya kapsamında imza sayısının 27 bine ulaştığı bildirildi.
     Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Karadağlı, yaptığı açıklamada, kampanyaya vatandaşların ilgi gösterdiğini belirtti. İmza kampanyasının devam ettiğini Karadağlı, Kampanyamız için ana caddelerde imza standı kurduk. Bir haftalık çalışma sonucunda 27 bin imzaya ulaştık. Hedefimiz hafta sonuna kadar bu sayıyı 50 bine çıkarmak dedi.
    
     -Siverek Kaymakamı Erkal, çocuklara altın hediye etti
    
     Siverekte, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen Çalışan Çocuklar Sahnede projesinde görev alan 46 çocuğa altın hediye edildi.
     Yavuz Selim İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen törende Kaymakam Hamza Erkal, proje kapsamında 4 ay tiyatro eğitimi alan, maddi imkanları kısıtlı 46 öğrenciye çeyrek altın dağıttı.
     Erkal, törende yaptığı konuşmada ilçede sokakta çalışan çocuklara yönelik başlatılan Çalışan Çocuklar Sahnede projesiyle ilgili verdi.
     Çocuklarla ilgili ailelere tavsiyelerde bulunan Erkal, şunları kaydetti:
     Velilerimizin durumu iyi olsa çocuklarının sokakta çalışmasına asla müsaade etmezdi. Bu güzel çocukların sokakta çalışmasına hiç kimsenin gönlü razı olmaz. Bu proje bir başlangıç olacak. Seneye daha güzel eğitimlere tabi tutacağız. Tiyatro eğitimini sürdüren çocuklara günlük ücret vereceğiz. Ailelerine ve topluma faydalı bireyler olmalarını sağlayacağız.
    
     Muhabir: Şükrü Dolaş / Yasin Dikme
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER