Şanlıurfadan kısa

Şanlıurfadan kısa - kısa -ITB Berlin Turizm Fuarının ardından


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkan Yardımcısı Cem Göncü, dünyanın en prestijli turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin Turizm Fuarının Şanlıurfa açısından amacına ulaştığını bildirdi.
     Göncü, yaptığı yazılı açıklamada, fuarın Şanlıurfaya turist sayısı bakımından çok önemli kazanımlar sağladığını belirtti.
     Geçen yıl tüm sezon boyunca Şanlıurfaya gelen turist sayısının sezonun ilk döneminden itibaren aşıldığını aktaran Göncü, fuardaki etkin tanıtım ve tur şirketleriyle sağlanan işbirliğiyle kente beklenenin üzerinde turist geldiğini kaydetti.
     Cem Göncü, açıklamasında şunları kaydetti:
     Turizm sezonunu açılmasıyla birlikte yurt dışından Şanlıurfaya çok yoğun bir talep oldu. İlimize beklediğimizin çok üzerinde yabancı ziyaretçi geldi. Fuar, bu durumun oluşmasında en büyük etkiye sahip. Orada gerçekleştirilen etkin tanıtım, turizm acenteleri ve tur operatörleriyle sağlanan işbirliği sayesinde hedeflerimizin çok üzerinde bir ziyaretçi kentimize geldi. ITB Berlin Turizm Fuarı ilimiz açısından hedefine ulaştı.
    
     -Yeni Bir Yaşam Alanı: Divanyolu projesi
    
     Şanlıurfa Belediyesi, Yeni Bir Yaşam Alanı: Divanyolu projesinin hayata geçirilmesiyle söz konusu güzergahta kullanılacak otobüslerin tanıtımını yapacak.
     Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Divanyolu Caddesinin yayalaştırılmasıyla ilgili çalışmalarını sürdüren belediye,Karacadağ Kalkınma Ajansının 2011 yılı Turizm Altyapısı Mali Destek programına müracaat etti.
     Yapılan değerlendirmeni ardından destekten yararlandırılan Şanlıurfa Belediyesi, trafiğe kapatılacak alanda engellilerin de kullanımına uygun 5 otobüs satın aldı.
     Yeni otobüsler, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbabanın katılacağı törenle yarın tanıtılacak.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER