Şanlıurfa Belediyesinden 3 yüzme havuzu

Şanlıurfa Belediyesinden 3 yüzme havuzu


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Belediyesinin, yaz aylarında sulama kanallarında yaşanan boğulma olaylarının önüne geçmek amacıyla 3 ayrı yerde yaptırdığı yüzme havuzları tamamlanma aşamasına geldi.
     Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Süleymaniye, Osmanlı ve Beykapısı mahallelerinde yapımına 4 ay önce başlanan 3 ayrı yüzme havuzunun iç yapıları tamamlanırken, çevre düzenlemesi ise hızla sürüyor.
     Çocuk ve gençlerin ücretsiz olarak faydalanacağı havuzların her biri 500 metre karelik alana kuruldu. Güvenlik kameralarıyla denetlenen havuzlarda, plaj voleybolunun oynanacağı alan da yer alıyor.
     İçerisinde kurulan filtreleme sistemleriyle temizlenen havuzlarda, jakuzi, güneşlenme alanları, duş alma, giyinme kabinleri, lavabo ve çocuklar için oyun parkurları ile dinlenmek için kamelyalar bulunuyor.
     Derinlikleri, 1 metre 70 santim ile 1 metre 20 santim olarak değişen havuzlarda çocukların gireceği alan ise 60 santim derinliğinde inşa edildi.
     Açılışları önümüzdeki günlerde yapılacak havuzlarla ilgili konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Şanlıurfada, yüzme bilmeyen vatandaşların aşırı sıcaklarda serinlemek için sulama kanallarına girerek boğulma tehlikesi geçirdiklerini belirtti.
     Kırıkçı, şunları kaydetti:
     Vatandaşlarımızın sağlıklı ve hijyenik ortamda serinlemeleri için Şanlıurfa Belediyesi olarak 3 ayrı noktada modern yüzme havuzu yaptırdık. Amacımız maddi imkansızlıklar yüzünden tatile gidemeyen çocukları suyla buluşturmak ve kanallarda boğulmaların önüne geçmek.
    
     Muhabir: Yasin Dikme
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfa Belediyesinden 3 yüzme havuzu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER