Şanlıurfa Belediyesinin çalışmaları

Şanlıurfa Belediyesinin çalışmaları -Belediye Başkanı Fakıbaba: Bütçe problemimiz yok gelir ve giderimizde 4 kat artış var


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bütçe problemleri olmadığını belirterek, gelir ve giderlerin 4 kat arttığını söyledi.
     Fakıbaba, yardımcılarının katılımıyla Hilton Garden Inn Otelde düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiği 2004 yılından itibaren yürütülen belediye hizmetleri hakkında açıklamalarda bulundu.
     Kurumsallaşma çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Fakıbaba, bütün ihaleleri şeffaf bir ortamda, herkese açık şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Ahmet Eşref Fakıbaba, 2004 yılında belediyede bin 762 personelin görev yaptığını hatırlatarak, şehrin büyümesi ve nüfusun artmasına rağmen personel sayısının 2011 yılında bin 218e gerilediğini, buna karşılık hizmet kalitesinin arttığını vurguladı.
     İhale rakamlarının yapılan işlerin birer göstergesi olduğuna dikkati çeken Fakıbaba, şunları kaydetti:
     2004 yılında 75 ihale gerçekleştirdik. 2011 yılında ise bu rakam 133e ulaştı. Şanlıurfanın altyapı sorununu çözmek için büyük çaba harcadık ve bu konuda başarı sağladık. Bundan sonra rakamlar konuşacak. Bütçe problemimiz yok, gelir ve giderimizde 4 kat artış var.
     Fakıbaba, özellikle park ve yeşil alan çalışmalarına büyük önem verdiklerine de değinerek, kentteki park sayısının son 8 yılda yaklaşık 5 kat artarak 42den, 182ye ulaştığını sözlerine ekledi.
     Fakıbaba, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfa Belediyesinin çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER