Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç:

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç: -Şanlıurfa 932 bin hektar sulanabilir arazi varlığıyla Türkiyenin ekonomik olarak sulanabilir toplam arazisinin yüzde 10unu oluşturuyor -Bundan sonra tarımın büyük ölçekli ve endüstriyel


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfanın 932 bin hektar sulanabilir arazi varlığıyla Türkiyenin ekonomik olarak sulanabilir toplam arazisinin yüzde 10unu oluşturduğunu belirterek, Bundan sonra tarımın büyük ölçekli ve endüstriyel olarak yapılması önemli dedi.
     Güvenç, Çalışma ve Sosyal Bakanı Faruk Çelik ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın katılımıyla DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Salonunda yapılan toplantıda, Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinde meydana gelen ve 13 kişinin öldüğü olayın ardından ekonomiyle ilgili bir toplantının Şanlıurfada yapılmasının önemli olduğunu söyledi.
     Urfa tarih ve kültür kentidir, kötü anılacak bir kent değildir diyen Güvenç, emniyet-asayiş raporlarının bunu teyit ettiğini bildirdi.
     Yaklaşık 1 milyon 800 bin nüfusa sahip olan Şanlıurfanın büyük bir metropol olduğunu ve yeni düzenlemeyle büyükşehir statüsüne kavuşacağını anlatan Celalettin Güvenç, kentin potansiyeli ve altyapısıyla müteşebbislerin yatırımları için oldukça elverişli bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.
     Şanlıurfada yatırım yapmanın büyük avantajlar sağlayacağına işaret eden Güvenç, İş dünyası için kesinlikle bir sıkıntı, risk yoktur. Kara, hava ve demiryolu ulaşımı konusunda altyapısı güçlendiriliyor. Bu yıl sonunda 38 kilometrelik demiryolu ağının organize sanayi bölgesine bağlantısını gerçekleştirmek için ihale yapılacak. Böylece hem Bağdat hem İskenderuna çıkmak daha kolay olacak diye konuştu.
    
     -Genç nüfusun eğitimi
    
     Kentte 670 bin civarında okul çağında öğrenci bulunduğunu ve bunların eğitimi için projeler uygulandığını ifade eden Güvenç, İŞKUR ve KOSGEBin istihdam garantili kurslarla iş dünyasının ihtiyaç duyduğu ara eleman sıkıntısına çözüm aradığını söyledi.
     Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı teşvik paketlerinden birinin hayata geçirildiğini ve 6. bölgede yer alan Şanlıurfada yatırımın büyük avantajlar sağladığını dile getiren Güvenç, şunları kaydetti:
     Şanlıurfa 932 bin hektar sulanabilir arazi varlığıyla Türkiyenin ekonomik olarak sulanabilir toplam arazisinin yüzde 10unu oluşturuyor. Bundan sonra tarımın büyük ölçekli ve endüstriyel olarak yapılması önemli. Ayrıca tarımsal yan sanayiye yatırım yapmak önemli. Şu anda işlemeden yalnızca komşu illere satılan ürünlerle yılda 5 milyar TLlik satış yapılıyor. Bu rakamı yeni yatırımlarla artırmamız gerekiyor.
     Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin de kentin önemli bir tarımsal altyapı ve ticaret potansiyeline sahip olduğunu söyledi.
     Ortadoğu coğrafyasına yakınlığıyla önemli bir konumda olan kentte hali hazırda 2 organize sanayi bölgesi bulunduğunu aktaran Ertekin, müteşebbisleri kentte yatırıma davet etti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER