Şanlıurfaspor

Şanlıurfaspor-1461 Trabzon maçının tatil edilmesi -Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Saraçoğlu: Türkiyede hiçbir maç, bu kadar ucuz tatil edilemez -Şanlıurfasporun avantajı için her şeyi yaparız


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Kemal Saraçoğlu, Şanlıurfaspor-1461 Trabzon maçının tatil edilmesine ilişkin, Türkiyede hiçbir maç, bu kadar ucuz tatil edilemez dedi.
     Saraçoğlu, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, dün GAP Arena Stadyumunda Şanlıurfaspor ile 1461 Trabzon arasında oynanan maçın tatil edilmesini değerlendirdi.
     Maçın hakemi Hüseyin Sabancıyı verdiği kararalar için çok fazla eleştirmek istemediğini belirten Kemal Saraçoğlu, şunlar kaydetti:
     Verilen kararlar bir kısım seyirciyi tahrik etti. Yanlış kararlar ve düdükler çalınabilir, normaldir. Asıl skandal olan şudur; Türkiyede hiçbir maç bu kadar ucuz tatil edilemez. Futbol camiasında birçok kişi de bunu açık yüreklilik ve samimiyetle maçın ardından dile getirdi. Olayların başladığı esnada yönetim kurulundan bazı arkadaşlarla birlikte olayları yatıştırmaya çalıştık. Hakem ise herhangi bir çaba göstermeden soyunma odasına gitti. Gerekli güvenlik sağlanmıştı ve maçın tatil edilmesini gerektiren bir durum yoktu.
    
     -Kurallar illere ve takımlara göre mi değişiyor--
    
     Saraçoğlu, Türkiyede tatil edilen maçlarla kendi maçlarının Merkez Hakem Kurulunca değerlendirileceğine inandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Geçen yıl Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında da bazı olaylar çıktı. Stadyumda 4 defa anons yapıldı. Bizim statta bir kez bile anons yapılmadı. Kaldı ki çok sakin bir maçtı. Kurallar illere ve takımlara göre mi değişiyor- Oysa biz rakibimizi en güzel şekilde burada ağırlamaya çalıştık. Maçın ardından da aradılar bizi gösterdiğimiz ilgi için teşekkür ettiler. Verilecek cezanın tek sorumlusunun Şanlıurfaspor olmayacağını düşünüyoruz.
     Kemal Saraçoğlu, söz konusu maçın tatil edilmesine ilişkin TFFye itirazda bulunacaklarını ve verilecek kararı bekleyeceklerini söyledi.
    
     -Şanlıurfasporun avantajı için her şeyi yaparız-
    
     Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Saraçoğlu, bir basın mensubunun Şanlıurfaspor ile Vali Celalettin Güvenç, ne zaman bir araya gelecek - sorusunu şöyle cevapladı:
     Hafta içerisinde sayın valimiz bir açıklama yaptı. Güzel bir açıklamaydı, kendisine teşekkür ediyoruz. Bizim sayın valimizle hiç bir problemimiz yok. Hatta ben bu açıklamasının ardından Pazar günü maça geleceğini düşündüm ve davet ettim. Fakat maalesef sayın valimiz maça gelmedi. Bizim göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, gerek valimiz gerekse diğer bürokratlara yönelik en ufak olumsuz demecimiz olmadı. Şanlıurfasporun avantajı için her şeyi yaparız. Yönetim bıraksın desinler, biz hemen arkadaşlarımızla toplanır, tartışırız, yeter ki Şanlıurfaspor zarar görmesin. Biz valimizi sevip, sayıyoruz, onunla ilgili problemimiz yok.
     Şanlıurfaspor ile 1461 Trabzon arasında GAP Arena Stadında dün oynanan maç, 34. dakikada konuk takımın 2-1 üstünlüğü ile devam ederken, çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmişti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan / Mehmet Tevfik Erçetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER