Sarayönünde Mutlu bir yuva için konferansı

Sarayönünde Mutlu bir yuva için konferansı


KONYA (A.A) - Sarayönünde Ribat Eğitim Vakfı tarafından Mutlu bir yuva için konferansı düzenlendi.
     Ribat Eğitim Vakfı yöneticilerinden Araştırmacı Yazar Halil Atalay, Sarayönü Belediye Düğün Salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, aile kurumunun çok önemli olduğunu, ilk ailenin cennette kurulduğunu belirtti.
     Evliliğin sadece bir yastıkta kocamak için değil, cennette de beraber olmak için yapıldığını ifade den Atalay, toplum yangınında kurtarılacak ilk şeyin aile olduğunu söyledi.
     Atalay, insanı yetiştirenin aile olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Gelecek ailelerin yetiştireceği bireylerle şekillenecektir. Avrupa ekonomik gelişmeye önem vermiş ve aile kurumunu ikinci plana atmıştır. Bu yüzen sağlıklı nesiller yetişmediği için Avrupa toplumu çökme noktasına gelmiştir. Evler otel ve lokanta değildir. Yuva kurmanın aile olmanın hedefleri vardır. İnsanın bir hedefi olmalıdır. İnsanı farklı kılan niyetleridir. Öncelikli hedef Allahın emrini yerine getirmektir. Çünkü evlilik bir ibadettir. Amel defterimizi kapattırmayacak nesil yetiştirmemiz gerek. Aileyi oluşturanların da bir birine karşı görevleri vardır. Eşlerin birbirini tamamlaması birbirlerinin eksiklerini kapatması gerekir. Eşler birbirinin yolunu daraltmak yerine daha genişletmeye çalışacak. Eşler birbirinin olumlu yönlerini görmeye çalışmalı. Ayrıca örnek olmayan anne ve babalar örnek evlat da yetiştiremez. Çocuk eğitmek başka, çocuk büyütmek başkadır.
    
     Muhabir: Ahmet Turan
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Sarayönünde Mutlu bir yuva için konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER