Sarayönünde muhtarlar, elektrik sayaçlarının

Sarayönünde muhtarlar, elektrik sayaçlarının dışarı alınmasını istemiyor


KONYA (A.A) - Sarayönü merkez mahalle muhtarları, Meram Elektrik Dağıtım AŞnin (MEDAŞ) geçmeyi planladığı sayaçları ev dışına çıkarma uygulamasına itiraz etti.
     Abonelere yapılan tebliğ üzerine bir araya gelen Batı İstasyon Mahallesi Muhtarı Hayri Solak, Doğu İstasyon Mahallesi Muhtarı Metin Özdemir, Fatih Mahallesi Muhtarı Nihat Türkoğlu, Hatıp Mahhallesi Muhtarı Talat Kestek, Saraç Mahallesi Muhtarı Ferhat Çetinkaya, MEDAŞın aldığı kararın yanlış olduğunu savundu.
     MEDAŞ yetkililerine çağrıda bulunan muhtarlar, hangi evde elektrik saatine ulaşamıyorlarsa yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.
     Muhtarlar, Sarayönündeki evlerin büyük bir bölümü bahçeli ev. Bu evlerde yaşayan aboneler 50-100 metre uzunluğunda kablo çekmek zorunda kalacak. Bu gereksiz giderler ancak elektrikçilere rant kapısı olur. Başka hiçbir sorunu çözmeyecek. Bu masrafı karşılamakla da iş bitmiyor. Bahçe dışındaki sayaçların güvenliğinden kim sorumlu olacak- diye konuştu.
     MEDAŞın sayaçları okuyamadığını iddia ettiğini belirten muhtarlar, MEDAŞ saatleri okuyamıyorsa şirket kendisi bu masrafı karşılayıp, anahtarı kendilerinde olan kapalı kutular yapsın. Okuma günlerini daha önceden açıklayarak çözüm üretilebilir. Ya da hangi aboneye evinde ulaşamıyorsa biz muhtarlar olarak yardımcı olalım dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Turan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Sarayönünde muhtarlar, elektrik sayaçlarının Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER