Sarıfakıoğulları, TDİ Besi Organize Sanayi Bölgesinde

Sarıfakıoğulları, TDİ Besi Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu


AMASYA (A.A) - Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Suluova Tarıma Dayalı İhtisas (TDİ) Besi Organize Sanayi Bölgesinin müştemilatı olan karantina bölgesinde devam eden yapım çalışmalarında incelemelerde bulundu.
     Sarıfakıoğulları, kurulum alt yapı çalışmaları devam eden karantina bölgesinin 123 dönüm arazi üzerine yapıldığını belirtti.
     TDİ Besi Organize Sanayi Bölgesine gidecek besi hayvanların karantina bölgesinde 21 gün süre kalıp gerekli bakım ve kontrolleri yapıldıktan sonra sanayi bölgesine gönderileceklerini söyleyen Sarıfakıoğulları, Böylelikle karantina bölgesi hastalıkların önlenmesini ve sağlıklı besiciliğin yapılmasını sağlamış olacaktır dedi.
     Karantina bölgesindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Sarıfakıoğulları, şunları kaydetti:
     Karantina bölgesinin içinde bin tonluk su deposu, silaj deposu, gübre deposu, 24 adet hayvan padokları, gübre çukuru, tel örgüler ve idari binaları bulunmaktadır. Su deposu ve tel örgüler dışındakiler alt yapı yatırımları olarak değerlendirilmediği için bakanlık tarafından kredilendirilmektedir. TDİ Besi organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak konuyu başta sayın valimize ve vekillerimize ilettik. Hafta sonu ilçemize gelen Tarım Reformu Genel Müdürü Sayın Gürsel Küsek de, karantina bölgesinde alt yapıdan sayılmayan işlerinin yapımı konusunda elinden gelen çabayı göstereceğini, bu konuda en kısa sürede gelişme sağlanabileceğini ifade ettiler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sarıfakıoğulları, TDİ Besi Organize Sanayi Bölgesinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER