Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen: Zayıf ve orta kaliteli üzüm vakit geçirmeden kurutulmalı


MANİSA (A.A) - Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, üreticilere zayıf ve orta kaliteli üzümü vakit geçirmeden kurutmaları tavsiyesinde bulundu.
     Ülgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılı çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzüm sezonunun yavaş seyrettiğini söyledi.
     Geçen yıl bu dönemde ilçe ve köylerden 60-70 kamyon yaş üzüm ihracata ve iç piyasaya sevk edilirken, bu yıl 10-15 kamyon yaş üzüm kesimi görüldüğünü dile getiren Ülgen şöyle devam etti:
     Bu kaygı verici bir durum. Ancak ilerleyen günlerde piyasanın canlanmasını bekliyoruz. Sarıgöl ve çevresinde 2012 yılı sofralık yaş üzüm rekoltemizi 240 bin ton olarak belirledik. 2011 yılında ilçemizdeki üzümlerin yüzde 65i yaş olarak değerlendi. Yüzde 35lik bölümü de kurutmalık ve sumalık olarak değerlendi.2012 yılına gelince bu oran yüzde 50si yaş ve yüzde 50si kurutmalık ve sumalık olacağını tahmin etmekteyiz.
     Sarıgöl Ziraat Odası olarak, üreticilerimizin mağdur olmalarını istemiyoruz. Zayıf ve orta kaliteli üzümlerini zaman geçirmeden kurutsunlar.
     Bereketli köyündeki üzüm üreticileri kurutmalık sergi yeri sıkıntısı yüzünden üzümlerini Alaşehir Çayı yatağına sermeye başladı.
     Muhabir: Mehmet Akif Sarıhan
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER