Sarıkamışta Eksi 36 Off

Sarıkamışta Eksi 36 Off-Road Oyunları yapılacak


KARS (A.A) - Sarıkamışta bulunan Bayraktepe Kayak Merkezinde Eksi 36 Off-Road Oyunları yapılacak.
     Sakarya Otomobil Sporları ve Off-Road Kulübü üyesi, Off-Road Direktörü ve Organizasyon Koordinatörü Murat Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış Şehitlerini anma ve kış off-roadı yapmak için yurt içi ve yurt dışından gelecek off-roadçularla bir organizasyon gerçekleştireceklerini söyledi. Karahan, 27 Ocak Pazar günü yapılacak off-road yarışmaları için etapların hazırlık çalışmalarının başladığını belirtti.
     Türkiyenin birçok yerinden, Azerbaycan, İran ve Gürcistandan yaklaşık 36 aracın katılımıyla iki klasmandan oluşan off-road oyunları düzenleneceğini ifade eden Karahan, Bu yapacağımız Eksi 36 Off-Road Oyunları organizasyonunu 36 araçla sınırlandırmak istiyoruz. Yurt dışından Azerbaycan, İran ve Gürcistandan arkadaşlarımız gelecek. Bu etap, ortalama 900-1000 metre arasında olacak. Etapta 15-20 adet muhtelif ebatlarda engeller var diye konuştu.
     Bu yarışmayı ilk defa yaptıklarını dile getiren Karahan, şunları kaydetti:
     Daha önceden Kayseride kış off-roadı denemiştik. Hem kar azdı hem de hava şartlarının uygun olmamasından dolayı bir sefer denendi arkası gelmedi. Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve diğer kurumların desteği ile bundan sonra bu yarışlar, uluslararası katılımla geleneksel hale getirilecek. Sarıkamışı biliyorsunuz Türkiyenin değil dünyanın sayılı kar güzelliği olan yerlerinden biri. İnşallah pazar günü bu yarışı sağlıklı ve güzel bir şekilde bitireceğiz.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sarıkamışta Eksi 36 Off Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER