Sarıkamışta altyapı çalışmaları

Sarıkamışta altyapı çalışmaları


KARS (A.A) - Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, su baskınlarını önlemek için drenaj ve kanalizasyon çalışmaları yaptıklarını söyledi.
     Özbilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeni, Tepe ve İnönü mahalleleriyle Şehit Fikret Gündüz, Bebek ve Şehit Kemal Mutlu caddelerinde, yağmur suyu drenaj ve kanalizasyon hattı çalışması başlattıklarını söyledi.
     Mahallelerde özellikle yağmur suları drenaj hattı olmadığından, ilçe merkezindeki ana yolların sürekli bozulduğunu dile getiren Özbilen, Burada daha önce yağmur suyu drenaj hattı yoktu. Bu olmadığı için Yeni mahalle, Tepe mahallesi ve İnönü mahallesinden gelen yağmurlar ve eriyen kar suları, ana caddelerdeki asfaltın daha kısa sürede bozulmasına neden oluyordu. Şimdi yağmur suyu drenaj hattı döşüyoruz diye konuştu.
     Belediye ekiplerinin iki haftadır yoğun bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Özbilen, yaklaşık 800 metrelik hattın tamamlandığını belirtti.
     Başkan Özbilen, şunları kaydetti:
     Ekiplerimiz, günde 40-50 metrelik hat döşüyor. Zemin biraz taşlı olduğu için çalışmalar biraz sıkıntılı oluyor. Ayrıca bu güzergahta kanalizasyon hattını da yeniliyoruz. Bu çalışmalardan sonra ilçe merkezindeki ana caddeleri asfaltla, mahallelerimizdeki yolları da kilit parke taşıyla kaplayacağız. Altyapı olmadan üst yapının bir anlamı olmuyor. Şehrimizin geleceği için bu yatırımları yapıyoruz. Bu konuda vatandaşlar da bize yardımcı olsun.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Sarıkamışta altyapı çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER