Sarıkamışta cami bahçelerine sarıçam

Sarıkamışta cami bahçelerine sarıçam fidanı dikilecek


KARS (A.A) - Sarıkamış İlçe Müftülüğü ve Orman İşletme Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla ilçe merkezi ve köylerde bulunan camilerin bahçelerine sarıçam fidanı dikilmeye başlandı.
     Sarıkamış Şehitler Mahallesi Bilali Habeş Camisi önünde düzenlenen törenle, cami bahçelerine fidan dikim çalışması başlatıldı.
     Sarıkamış Müftüsü Hamdi Uzunharman, burada yaptığı konuşmada, yaklaşık 2 yıldır yapılan özverili çalışmalarla camiler, imam evleri ile Kuran kursu binalarının fiziki şartları ve malzeme açısından büyük hizmetler yapıldığını söyledi. Uzunharman, cami bahçelerinde çevre düzenlemesinin eksikliklerin görülmesi üzerine böyle bir projeyi başlattıkların belirterek, şöyle devam etti:
     İlk olarak Sarıkamış Şehitler Mahallesi Bilalı Habeş Camisi bahçesinden başladık. Buraya 35 sarıçam fidanı diktik. Kar yağana kadar ilçe merkezindeki birkaç cami bahçesine de fidan dikeceğiz. Bizim asıl amacımız, hedefimiz ilçe merkezi ve köylerde bulunan bütün camilerimizin bahçelerini sarıçam fidanlarıyla süslemek. İnşallah önümüzdeki yıl sonuna kadar bu hedefimizi gerçekleştireceğiz.
     Törene, Orman İşletme Müdürü Mehmet Üstünyer, orman işçileri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sarıkamışta cami bahçelerine sarıçam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER