Sarıkamışta ilk estetik ameliyat

Sarıkamışta ilk estetik ameliyat -Kaza sonucu burnu kırılan kişiye, kulak kıkırdağından alınan parçalarla estetik ameliyat yapıldı


KARS (A.A) - Sarıkamış ilçesinde küçük yaşta kaza sonucu burnu kırılan 1 kişiye, kulak kıkırdağından alınan parçalarla estetik ameliyat yapıldı.
     Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsa Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez yapılan ameliyatın başarılı sonuçlandığını söyledi.
     Burun estetik ameliyatlarının özellikle üniversite hastanelerinde yapıldığını belirten Kaya,
     Sarıkamışta böyle ameliyatların başarılı bir şekilde yapılması hepimizi gururlandırıyor. Bu tip operasyonlar, genellikle imkanları geniş büyük hastanelerde veya üniversitelerin araştırma hastanelerinde yapılıyor. Hastanemizde çok başarılı uzman doktorlar var. Tabi bu arkadaşlarımıza gerekli imkan ekipmanla destek vermek durumundayız diye konuştu.
     Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı olan Kaya, ameliyatı kendisinin yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Hastanın küçük yaşlarda kaza sonucu yüzüne aldığı olduğu darbeler nedeniyle burundaki hem kemik hem de kıkırdak yapısında ciddi kayıp meydana gelmiş. Hastamızın burnunu tamamen ön kısımdan keserek kaldırıp iskelet yapısı olmadığı için kulaktan aldığımız kıkırdağı yeniden oraya koyup burun destek yapısı oluşturarak daha iyi nefes almasını sağladık. Ayrıca estetik olarak da tatmin edici bir yapı oluşturduk. Ameliyat yaklaşık 3 saat sürdü. Hastamızı bir hafta içinde memnun bir şekilde taburcu ettik.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Sarıkamışta ilk estetik ameliyat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER