Sarıkamış Harekatı şehitleri anılıyor

Sarıkamış Harekatı şehitleri anılıyor -Gençlik ve Spor Bakanlığı: Kars Valiliği ve Sarıkamış Kaymakamlığının geleneksel hale getirdiği Sarıkamış Şehitleri 98. Yılı Anma Günü, bu yıl tarihi ve görkemli bir törene dönüştü


ERZURUM (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kars Valiliği ve Sarıkamış Kaymakamlığının geleneksel hale getirdiği Sarıkamış Şehitleri 98. Yılı Anma Gününün bu yıl tarihi ve görkemli bir törene dönüştüğünü bildirdi.
     Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 90 bin askerin şehit düştüğü Sarıkamıştaki Allahuekber Dağlarına 10 bin gençle çok anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirileceği belirtildi.
     Tırmanışa, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın da katılacağı anımsatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Kars Valiliği ve Sarıkamış Kaymakamlığının geleneksel hale getirdiği Sarıkamış Şehitleri 98. Yılı Anma Günü, bu yıl tarihi ve görkemli bir törene dönüştü. Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu yılki törenlerin koordinasyonunu üstlenerek Türkiyenin 81 ilinden gelecek olan 10 bin gençle yürüyüş gerçekleştirilecek. Türkiyede bugüne kadar arazide bu denli bir kalabalıkla anma yürüyüşü gerçekleştirilmemişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale Savaşlarının 100. yıl dönümünde de 1 milyon gençle Çanakkalede tarihin en kalabalık anma törenini gerçekleştirmeyi planlıyor.
    
     -Bakan Kılıçın da katılımıyla 8,5 kilometre yürüyecekler-
    
     Açıklamada, 6 Ocak Pazar günü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın da katılımıyla Kızılçubuk köyü ile Yukarı Sarıkamış köyü arasındaki 8,5 kilometrelik yolda büyük bir yürüyüş gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
     1915 yılında Enver Paşa komutasında düzenlenen Sarıkamış Harekatında şehit düşen ecdadı anmak ve gençlerin tarih bilincini artırmak için düzenlenen etkinlik, Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur Yolu üzerindeki Sarıkamış Şehitlik Anıtında son bulacak. Yürüyüş esnasında gençler 9 metre uzunluğunda 10 adet dev bayrağı da 8,5 kilometrelik yol boyunca taşıyacak. 81 ilden gencin katılacağı yürüyüşe en büyük ilgi Erzurumdan oldu. Erzurumdan 4 bin 500 genç bu anlamlı yürüyüşe katılmaya karar verdi. Dev Türk bayraklarının yanı sıra 10 bin genç, ellerinde 10 bin bayrak bulunduracak. Böylece Allahuekber Dağlarının kar beyaz zemini üzerinde muhteşem bir tablo ortaya çıkacak.
     Program kapsamında yürüyüşe katılanlara İsmail Bilginin Sarıkamış Beyaz Hüzün kitabı, Kara Düşen Kan Sarıkamış el kitabı ve Serdar Kılıçın hazırlayıp sunduğu Sarıkamış Belgeseli ve Murat Saraçoğlu ile Özhan Erenin yönettiği Sarıkamış destanını anlatan 120 filminin DVDlerinin hediye edileceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sarıkamış Harekatı şehitleri anılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER