Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri

Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri -Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Korkmaz: Ölüme giderken birleşmişiz, yaşarken niye birleşmeyelim. Dedelerimiz koyun koyuna yatarken, biz sırtımızı birbirimize dönemeyiz. Böyle bir


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ölüme giderken birleşmişiz, yaşarken niye birleşmeyelim. Dedelerimiz koyun koyuna yatarken, biz sırtımızı birbirimize dönemeyiz. Böyle bir lüksümüz yok. Gençlerimizin bunu bilmesi lazım dedi.
     Korkmaz, düzenlediği basın toplantısında, Sarıkamış Harekatında şehit düşen askerleri anmak için bu yıl düzenlenecek etkinliklere gençlerin katılımını artırmayı amaçladıklarını söyledi. Gençliğin bu ülkenin varlık serüvenini iyi bilmesi gerektiğini belirten Korkmaz, şöyle devam etti:
     Biz hangi aşamalardan geçtik. Hangi aşamalarda bu ülkeyle bağımız var. Gençliğimizin bu bağları tanıması gerekiyor. Japonyada Hiroşima bütün gençlerin hafızasına kazınır. Onlara bir millet bilinci verilir. Sarıkamışın tarihi misyonu çok büyük ve önemlidir. Ülkenin varlık serüvenini bilmek, Sarıkamışı, Çanakkaleyi bilmekten geçer. Millet, değişim anlamında geleceğini ortak olarak düşünen, gelecekte ortak yaşama iradesini gösteren kurduğu bir birliğin adıdır.
     Korkmaz, gençlerin Sarıkamış, Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar ve Büyük Taarruzu çok iyi bilmelerini arzu ettiklerini, bu savaşların Türkiyenin ortak tarihi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bu savaşlar bizim ortak tarihimizin ortak millet bilincimizin yazıldığı anlardır. Bizim yaşamakla ölüm arasındaki dönüm noktalarında birleştiğimizi gençlerimize öğretmemiz gerekiyor. Ölüme giderken birleşmişiz, yaşarken niye birleşmeyelim. Dedelerimiz koyun koyuna yatarken, biz sırtımızı birbirimize dönemeyiz. Böyle bir lüksümüz yok. Gençlerimizin bunu bilmesi lazım. Sarıkamış, bunun en güzel örneğidir.
     Korkmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Ortak yaşama kültürünü dünyaya verecek tek ülke varsa o da biziz ve bizim geçmişimizdir. Bunu inkar edip bundan geri dönemeyiz. Arka planımızda kültürel bir birikimimiz var. Yunus Emrenin ve Mevlananın torunları olarak biz kin tutamayız. Biz kinle, öfkeyle başkalarına bakarsak, geçmişimizi inkar etmiş oluruz. Yüreklerin topluca çaldığı anlardır geçmişimiz. Biz bu anları anarak geleceğe daha büyük ümitle açılabiliriz. Sarıkamış, kalbimizde, yüreğimizde yaşayan hadiselerdir. Bu hareketin böylesine tarihsel bir misyonu var.
     Korkmaz, Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında panel düzenleyeceklerini, öğretim üyeleri ve öğrencileriyle Karsta düzenlenecek yürüyüşe katılacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER