Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı Eroğlu:

Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı Eroğlu: Askeri alan içindeki kullanılmayan 100-115 yıllık taş ve ahşaptan yapılmış tarihi Rus binalarını da bir proje etrafında değerlendirmek gerekir


KARS (A.A) - Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı Kamuran Eroğlu, Askeri alan içindeki kullanılmayan 100-115 yıllık taş ve ahşaptan yapılmış tarihi Rus binalarını da bir proje etrafında değerlendirmek gerekir dedi.
     Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamışın turizm potansiyelinin her geçen gün arttığını belirtti.
     Sarıkamışın ilçe ve kayak merkezi olarak son yıllarda hak ettiği ilgiyi görmeye başladığını, yatırımcıların da bu konudaki ilgisini ortaya koyduklarını ifade eden Eroğlu, yeni yapılan yatırımların yanı sıra ilçe merkezinde bulunan ve Ruslar döneminden kalma tarihi binalarında restore edilerek turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.
     Eroğlu, Türkiyenin önemli kış turizm merkezlerinden olan Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezinin her geçen gün cazibesinin daha da arttığını belirterek, Toplam uzunlukları 25 kilometreyi bulan alternatif pistleriyle, sarıçam ağaçları arasında misafirlere doyumsuz bir kayak zevki yaşatıyor. Diğer kayak merkezlerine göre en büyük farklılık yaratan Sarıkamışın eşsiz doğası. Buraya gelen misafirlerimizde bir alışkanlık yaratıyor dedi.
     Yatırımcıların bölgeye ilgi gösterdiğini ifade eden Eroğlu, kayak merkezinde yapımı devam eden 5 yıldızlı 145 yataklı, 350 kişilik bir otel ile bu yıl hizmete girmesi planlan 3 yıldızlı 250 yataklı otel yapıldığını, ilçe merkezinde yapılan 60 yataklı 3 yıldızlı bir otelin de bu sezon hizmete gireceğini söyledi.
     Eroğlu, bölgenin kalkınması ve turizmin 12 aya yayılması için çaba sarf ettiklerini belirterek, İlçe merkezindeki TCDD yollarına ait boş olarak duran personel lojmanları ve askeri alan içindeki kullanılmayan 100-115 yıllık taş ve ahşaptan yapılmış tarihi Rus binalarını da bir proje etrafında değerlendirmek gerekir. Bizler sivil toplum kuruluşu ve turizmciler olarak yetkililerden büyük destek bekliyoruz. Sarıkamışta bu bölgenin sorunlarını ve çözümlerini tespit edecek bir turizm çalıştayı yapılması lazım diye konuştu.
     Özellikle kış döneminde bölgeye en çok Rus turistin geldiğini ifade eden Eroğlu, ilçe merkezinde kullanılmayan tarihi Rus binalarının pansiyon, butik otel ve müze olarak değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER