Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Şen:

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Şen: Kuraklık nedeniyle süt üretimi düştü, yağ, peynir fiyatları arttı


KARS (A.A) - Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Olgun Şen, Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kuraklık nedeniyle süt üretiminin düştüğünü belirterek, Bu nedenle yağ, peynir fiyatları arttı dedi.
     Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl etkili olan kurak havanın çiftçileri ve süt ürünleri satan esnafı olumsuz etkilediğini ifade etti.
     Sıcak havalardan dolayı meralardaki otların kuruduğunu belirten Şen, Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kuraklık nedeniyle süt üretimi düştü. Bu nedenle yağ, peynir fiyatları arttı. Meralarda otlayan hayvanlar yeterince beslenemediği için süt verimi yüzde 30-40 düştü. Süt üretiminin azalması yağ ve peynir fiyatlarını artırdı dedi.
     Samanın kilosunun 60-70 kuruş olduğunu ifade eden Şen, çiftçilerin kışlık saman almak için fiyatların düşmesini beklediğini söyledi.
     Sarıkamışta 15 yıldır hayvansal yağ, peynir ve süt ürünleri satıcılığı yapan Hasan Aslan, kuraklığını satışları da olumsuz etkilediğini belirterek, Geçen yıl kilosunu 8 liradan sattığımız tulum peyniri bu yıl 14 liraya, 10 liradan sattığımız kaşar peyniri 15 lira olarak satışa sunduk. Fiyatlar arttığı için satışlarımız düştü. Geçen yıl ayda 6 ton kaşar satarken şu anda 3 ton bile satamıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Şen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER