Şarkışlada organize hayvancılık bölgesi kurulması çalışmaları

Şarkışlada organize hayvancılık bölgesi kurulması çalışmaları -Kaymakam Gül: Bu proje, Şarkışlanın yanı sıra Sivas başta olmak üzere tüm bölgeye hitap edecek


SİVAS (A.A) - Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, ilçede kurulması planlanan organize hayvancılık bölgesinin Şarkışla ve Sivasın yanı sıra bölgeye hitap edeceğini söyledi.
     Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmazın talimatıyla, Sivas Valiliğinin koordinesinde Şarkışlada kurulması düşünülen organize hayvancılık bölgesi için İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışma yaptı.
     Organize hayvancılık bölgesinin kurulması için uygun olduğu düşünülen 3 yerin belirlendiği çalışmada, 207 üreticinin toplam 25 bin büyükbaş hayvan yetiştirmek için yer talebinde bulunduğu tespit edildi.
     Şarkışla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şuayip Demirci, çalışmayla ilgili dosyayı Kaymakam Davut Güle teslim etti. Kaymakam Gül, organize hayvancılık bölgesi için uygun olabilecek 3 yer tespit edildiğini söyledi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının görevlendireceği ekip tarafından bu bölgelerin inceleneceğini bildiren Gül, en uygun bölgenin belirleneceğini kaydetti.
     Projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Gül, Bu proje, Şarkışlanın yanı sıra Sivas başta olmak üzere tüm bölgeye hitap edecek. Şehir içerisindeki hayvancılığın dışarıya taşınmasıyla şehrimiz rahatlayacak ve daha yaşanır bir hale gelecek dedi.
     Gülün, hazırlanan dosyayı Sivas Valiliğine teslim edeceği öğrenildi.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Şarkışlada organize hayvancılık bölgesi kurulması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER