Şarkışladaki uzman doktor protestosu

Şarkışladaki uzman doktor protestosu -Sivas İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği: -Hastanemizde diyaliz ünitesinde 1 uzman doktorumuz görev yapmaktadır. Ayrıca diyaliz ünitemizde 3 hemşire ve 1 diyaliz teknikeri hiz


SİVAS (A.A) - Sivas İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, bir hastanın uzman doktor olmadığı iddiasıyla eylem yaptığı Şarkışla Devlet Hastanesinin diyaliz ünitesinde 1 uzman doktor ile 3 hemşire ve 1 diyaliz teknikerinin görev yaptığını bildirdi.
     Genel Sekreter Op. Dr. İbrahim Ethem Özsoy imzasıyla yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Şarkışla Devlet Hastanemizin diyaliz bölümünde uzman doktor bulunmadığı ifadelerinin yer aldığı haberde belirtildiğinin aksine Hastanemizde diyaliz ünitesinde 1 uzman doktorumuz görev yapmaktadır. Ayrıca diyaliz ünitemizde 3 hemşire ve 1 diyaliz teknikeri hizmet vermektedir. Toplam 14 diyaliz hastasının sağlık hizmeti aldığı hastanemizde 7 adet hemodiyaliz cihazı yer almaktadır. Bu rakamlara baktığımızda hem uzman sayısı hem görev yapan hemşire sayısı hem de hemodiyaliz cihazı bakımından hastanemiz Türkiye ortalamasının çok üstünde hizmet vermektedir.
     Haberde yer alan hepatitli hastalarla diyaliz hastalarının aynı yerde tedavi gördüğü iddiası da gerçekleri yansıtmamaktadır. Tıbbi açıdan büyük sıkıntılar doğurabilecek böyle bir uygulamanın hastanemizde yapılması söz konusu dahi olamaz.
     Mustafa Çetin adlı vatandaş, Hükümet Konağı önünde, Şarkışla Devlet Hastanesinin diyaliz bölümünde uzman doktor bulunmadığını öne sürerek eylem yapmıştı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Şarkışladaki uzman doktor protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER