Şarkışladan kısa kısa

Şarkışladan kısa kısa


SİVAS (A.A) - Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun, ilçeye bağlı 4 menfez yapılacağını bildirdi.
     Kaymakam Uçgun, Şarkışla Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinin yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Menfezlerin ikisinin Fakılı köyünde, diğrelerinin Kahvepınar ve Sivrialan köyünde yapılacağını belirten Uçgun, köy yollarında altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.
     Uçgun, Belirlediğimiz program dahilinde çalışmalarımız devam edecek. Altyapısını tamamlamadığımız hiçbir yerde üst yapı yapmıyoruz. Çalışma programımızı ise köylerimizdeki sorunların durumuna göre belirliyoruz dedi.
    
     -Kaymakam Uçgun, Ortatopaç köyünde incelemelerde bulundu-
    
     Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun, ilçeye bağlı Ortatopaç köyünde incelemelerde bulundu.
     Kaymakam Uçgun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yürüttüğü Temiz Türkiyem projesinde Ortatopaçın Sivasın en temiz köyü seçildiğini belirterek, köy muhtarı Rüstem Ufacıka plaket verdi.
     Uçgun, Özellikle muhtarımıza teşekkür etmek istiyorum. Gayretli çalışmaları, yılmadan çalışması önce köyümüze ardından Şarkışlamıza ve daha sonrada Sivasımıza böyle bir katkı sağladı. Sivası temsil etmesi bizi gururlandırdı dedi.
    
     -Şarkışlada Toplum Yararına Çalışma Programı
    
     Şarkışla Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR arasında imzalanan protokol kapsamında alınacak işçiler kurayla belirlendi.
     Kaymakam Abdullah Uçgun, Aşık Veysel Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen kura çekiminde yaptığı açıklamada, işsizliğin ilçede önemli bir sorun olduğunu belirtti.
     Kaymakamlığa gelenlerin birçoğunun iş istediğini anlatan Uçgun, İŞKUR ile birlikte Şarkışla Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bir proje hazırladık. Erozyanla mücadele, peyzaj, park bahçe düzenlemesi olarak köylere hizmet götürme birliğine 60 kişi, okullarda çalıştırılmak üzere 30 kişi çalışacak dedi.
     Program kapsamında başvuran 151 kişi daha sonra kura çekti.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Şarkışladan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER