Şarkışladan kısa kısa

Şarkışladan kısa kısa -İş adamından Kaymakam Güle ziyaret


SİVAS (A.A) - Şarkışla Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) iş yeri kurmayı planlayan iş adamı Cüneyt Bilge, Kaymakam Davut Gülü makamında ziyaret etti.
     Antalyada turizm ve tekstille uğraşan Bilge, ilçedeki OSBde tekstil üzerine iş yeri kurmak istediğini belirterek, Gülden bu konuda destek istedi.
     Gül, OSBde arsa taleplerinin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, işsizliğin önüne geçilmesi için ilçede yapılacak her türlü girişime destek olacaklarını belirterek, İlçemizde açılacak iş yeri sayesinde bir kişinin dahi evine ekmek götürecek olması bizleri memnun eder dedi.
     Bilge ise, Şarkışlanın bir merkez konumunda bulunduğunu belirterek, ilçede özel kumaş üretecekleri bir iş yeri kurmayı planladıklarını ve burada ilk etapta 10 kişinin istihdam edileceğini bildirdi.
    
     -Kursiyerler mülakatla belirlendi-
    
     Şarkışla ilçesinde KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik kursuna katılacak olan kursiyerler mülakatla belirlendi.
     Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve Şarkışla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa düzenleyeceği kursa başvuru yapan 100 aday arasından belirlenecek 60 kursiyer için Aşık Veysel Kültür Merkezinde mülakat düzenlendi.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgiç, yaptığı konuşmada iş kurabilecek kadar sermayesi bulunanların mülakatlara katılmasını istedi.
     Bilgiç, mülakatta başarılı olan 60 kursiyerin 13 Şubatta başlayacak ve 13 gün sürecek kursa katıldıktan sonra belge alabileceklerini ve ORANın vereceği krediden faydalanabileceklerini söyledi.
     Daha sonra yapılan mülakatın ardından 60 kursiyer belirlendi.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Şarkışladan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER