Saruhanlıda evlerin elektrik tesisatı incelenecek

Saruhanlıda evlerin elektrik tesisatı incelenecek


MANİSA (A.A) - Saruhanlı ilçesinde yangına karşı önlem almak amacıyla evlerin elektrik tesisatlarının uzmanlar tarafından kontrol edileceği bildirildi.
     Kaymakam Kadir Sertel Otcu, gazetecilere yaptığı açıklamada ilçe genelinde son yıllarda yangın olaylarında artış yaşandığını, yangınlara büyük ölçüde elektrik kontağındaki arızanın neden olduğunu belirtti.
     Evleri yangından zarar gören ailelere yardım etmeye çalıştıklarını, ancak her aileye yeni ev yapabilecek maddi güce sahip olmadıklarını söyleyen Otcu, şöyle devam etti:
     Soruna sonradan değil baştan çözüm bulmak için bir çalışma başlatıyoruz. İlçe genelinde çıkan ev yangınlarının çoğu, o evdeki elektrik kontağının sağlam, dayanıklı ve sağlıklı olmayışından kaynaklanıyor. Tesisat eski olunca biraz fazla akım yüklenildiği zaman kablolar ısınıyor ve ardından yangın çıkıyor. Bu bakımdan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde bir ekip kuracağız. Elektrik ustalarının da yer aldığı bu ekip, evleri dolaşıp elektrik tesisatını inceleyecek.
     Kurulacak ekibin, elektrik tesisatı zayıf olan evlerde yaşayanları uyaracağını söyleyen Kaymakam Otcu, Bazı vatandaşlardan yeni bir tesisat oluşturmaları istenecek. Maddi durumu yetersiz olan ailelerin tesisatlarını da biz yenileyeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Muammer Kökçüoğlu / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Saruhanlıda evlerin elektrik tesisatı incelenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER