Saruhanlıya imam hatip okulu yaptırılacak

Saruhanlıya imam hatip okulu yaptırılacak


MANİSA (A.A) - Saruhanlı ilçesine imam hatip okulu kazandırmak için kurulan Saruhanlı İmam Hatip Gönüllüleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyor.
     Saruhanlı İmam Hatip Gönüllüleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Arif Gökoğlan, gazetecilere yaptığı açıklamada, imam hatip ortaokulu, imam hatip lisesi, imam hatip öğrenci yurdu ve bir de cami kazandırmak için çalışmalara başladıklarını belirtti.
     Binanın yapılacağı arsa konusunda Saruhanlı Belediyesi ile temas halinde bulunduklarını, arsa temin edildikten sonra inşaata başlayacaklarını ifade eden Gökoğlan, şu bilgileri verdi:
     Biz dernek olarak gerekli altyapı hazırlıklarımızı tamamladık. İlçemizde 200ün üzerinde hayırsever vatandaş, okulun yapımına maddi destek sözü verdi. İlçe Belediyesi bize bir arsa tahsis edecek. Tahsis işleminin ardından okulun inşaatına başlayacağız. Bu konuda kaymakamımız Kadir Sertel Otcu ile belediye başkanımız Hüseyin Yaralı bize büyük destek oluyor. İnşallah onlarında desteğiyle Saruhanlıya çok güzel bir okul kazandıracağız.
     Saruhanlıda bu yıl ilk kez Cumhuriyet İlkokulu binasında imam hatip ortaokulu için 2 derslik tahsis edildiğini dile getiren Gökoğlan, şu ana kadar bu okula 51 öğrencinin kayıt yaptırdığını, ilçeye bir okul yapılmasıyla daha fazla öğrencinin geleceğini tahmin ettiklerini kaydetti.
     Muhabir: Muammer Kökçüoğlu
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Saruhanlıya imam hatip okulu yaptırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER