Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Okur:

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Okur: Bu yıl kavun fiyatları çok düşük. Geçen yıl bin 200 liradan sattığımız 1 dekar kavun bu yıl 500-600 liraya zor satılıyor


MANİSA (A.A) - Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, bu yıl kavun fiyatlarının çok düşük olduğunu belirterek, Geçen yıl bin 200 liradan sattığımız 1 dekar kavun bu yıl 500-600 liraya zor satılıyor dedi.
     Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin kavun üretim merkezi olarak bilinen Koldere Beldesinde kavun hasadına başlandığını belirtti. Bu yıl 5 bin dekar alanda kavun üretiminin yapıldığı beldede fiyatların düşük olmasından dolayı üreticilerin sıkıntılı günler geçirdiğini ifade eden Okur, bu şartlar altında hasat yapmanın bir anlam ifade etmediğini kaydetti.
     Aydoğan Okur şöyle konuştu:
     Durum çok acı, üretici emek veriyor, zor zahmet ürün yetiştiriyor, ürettiği ürün maliyeti bile karşılamıyor. Ürün doğrudan tarladan pazara gitmeli ki para kazandırsın. Bu şartlar altında üretenle tüketen arasında kavun 2-3 komisyoncunun elinden geçiyor. Böyle olunca tarladan 3 kuruşa çıkan kavun, sofraya 15 kuruşa geliyor.
     Bu yıl kavun fiyat çok düşük. Geçen yıl bin 200 liradan sattığımız 1 dekar kavun bu yıl 500-600 liraya zor satılıyor. Bu rakamlar ürünün maliyetini bile karşılamıyor. Ancak hiç yoktan iyidir diyerek kendimizi teselli ediyoruz. Girdi maliyetleri çok yüksek, ürün fiyatları düşük. Fiyatlar belki ileride artar düşüncesiyle ürünü bekletme şansımız da yok. Emeğimizin karşılığını alamadık.
    
     Muhabir: Muammer Kökçüoğlu / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Okur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER