SASKİ Genel Müdürü Keleş:

SASKİ Genel Müdürü Keleş: -Dünya standartlarının da üzerinde arıtma sağlayacak olan tesislerimiz birkaç ay içerisinde şehrimize hizmet verecek


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakaryaya 5 yeni arıtma tesisi kazandırdıklarını belirterek, Dünya standartlarının da üzerinde arıtma sağlayacak olan tesislerimiz birkaç ay içinde şehrimize hizmet verecekdedi.
     Hızırilyas Tepesinden kent merkezine verilecek suyu arıtacak olan tesislerde inceleme yapan Keleş, Hızırilyas Tepesi, Arifiye, Hendek, Karapürçek ve Sapancada yaplılan arıtma tesislerinde son aşamaya geldiklerini söyledi.
     Keleş,şöyle konuştu:
     Hızırilyas Tepesindeki tesisimizin binası tamamlanmak üzere, tanklar monte edildi. Son parçaların takılmasına başlandı. Tesislerimiz yılda 100 milyon metreküp suyu arıtabilecek kapasitede. Suyun arıtılacağı her tanka ayrı su girişi olacak. Ayrıca arıtma tesisinin binası depreme dayanıklı çelik konstrüksiyon olarak inşa edildi. Şehrimize Siemens teknolojisiyle tam otomatik bir arıtma tesisi kazandırıyoruz. Sakaryalılar arıtma tesislerinin devreye girmesiyle uzun yıllar çeşmelerinden akan suyu güvenle içebilecek. Arıtma tesislerimizi inşallah birkaç ay içerisinde bitireceğiz.
     Tesislerimiz birçok şehre de örnek oluyor. Hızırilyas Tepesi dışında Sapanca, Arifiye, Hendek ve Karapürçek İlçelerinde yaptığımız arıtma tesislerinin de çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Yapmakta olduğumuz arıtma tesisleriyle zaman zaman bazı bölgelerde yaşanan bulanma, alg gibi sorunlarda çözüme kavuşmuş olacak. Sadece şehir merkezi değil, büyükşehir sınırları içerisindeki tüm bölgeler uzun yıllar kaliteli içme suyunu çeşmelerinden içmeye devam edecekler.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber SASKİ Genel Müdürü Keleş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER