SATSO 6. Meslek Komitesi Başkanı Özdrama:

SATSO 6. Meslek Komitesi Başkanı Özdrama: Kılık Kıyafet Yönetmeliği yeniden gözden geçirilsin


SAKARYA (A.A) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), 6. Meslek Komitesi Başkanı Sedat Özdrama, kıyafet yönetmeliğinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini bildirdi.
     Özdrama, yaptığı yazılı açıklamada, Kumaş, okul kıyafeti üreticileri ve konfeksiyoncular ile satıcıların uygulamadan zarar göreceğini kaydetti.
     Yönetmeliğin Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından kamuoyunda tartışma konusu haline geldiğini ve farklı yorumlar yapılmasına neden olduğunu belirten Özdrama, Sektörde çalışan binlerce insan, üretici ve konfeksiyoncular tarafından üretilmiş milyar lira ile ifade edilecek stoklar bulunmaktadır. Kumaş, okul kıyafeti üreticileri ve konfeksiyoncular ile satıcıların bu uygulamadan büyük zarar göreceği ve önümüzdeki dönemde iflasların başlayacağı dile getirilmektedir ifadelerini kullandı.
     Özdrama, serbest kıyafet uygulamasında sektörlerin, üreticilerin ve satıcıların mağdur edilmemesi için uygulama süresinin uzatılması, ve yeni düzenleme yapılmasını istediklerini vurgulayarak, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel kurumlar ibaresi yerine, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Devlet-Özel kurumlara ait şeklinde bir düzenleme yapılması sektörde biraz olsun rahatlama ve katkı sağlayacaktır ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber SATSO 6. Meslek Komitesi Başkanı Özdrama: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER