SAÜ, Eurodesk Türkiye Temas Noktası olarak

SAÜ, Eurodesk Türkiye Temas Noktası olarak akretide edildi


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Eurodesk Türkiye Temas Noktası olarak akredite edildi.
     SAÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, SAÜ Avrupa Birliği Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi, Avrupa Birliği fırsatları konusunda gençlere ve kent sakinlerine daha kolay ulaşılması ve daha kaliteli hizmet sunulması amacıyla Eurodesk Temas Noktası olarak akredite edildi.
     Brükseldeki akreditasyon işlemlerinin tamamlandığını belirten Avrupa Birliği Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mahmut Bilen, İrtibat kişisi olarak Araştırma Görevlisi Gökhan Umut, 9-12 Ekim tarihleri arasında Ankarada düzenlenen 5. Dönem Temas Noktaları eğitimine katıldı. Eğitim sürecinin tamamlanmasından sonra sözleşme imzalanarak merkezimiz, resmi Eurodesk Türkiye Temas Noktası olarak hizmet vermeye başladı. Merkezimiz, gençler için eğitim, Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında güncel bilgi sağlamaktadır diye konuştu.
    
     -Eurodesk Türkiye Temas Noktaları-
    
     Eurodesk, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Ağı olarak tanımlanıyor. Tüm AB ve diğer program ülkelerinde kurulmuş olan Eurodesk, Türkiyede Türk Ulusal Ajansı tarafından 2008 yılında faaliyete geçirildi.
     AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından, gençlere hizmet edenlere Avrupa Fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş kuruluşlardır.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber SAÜ, Eurodesk Türkiye Temas Noktası olarak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER