SAÜ, ilk yerli Makas Kulağını üretecek

SAÜ, ilk yerli Makas Kulağını üretecek -SAÜ ile TIRSAN arasında imzalanan protokol uyarınca yerli üreticiler için Makas Kulağı aparatı üretilecek


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile TIRSAN arasında imzalanan protokol gereği, yerli üreticiler için araçların şasi ve tekerlek bağlantısını sağlayan, Makas Kulağı aparatı üretilecek.
     SAÜ, üniversite-sanayi işbirliği projesi kapsamında, araçların şasi ve tekerlek bağlantısını sağlayan Makas Kulağının, SAÜ öğretim üyelerinin desteğiyle TIRSAN tarafından üretimi yapılacak.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Proje Koordinatörü SAÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kutay Yılmazçoban, TIRSAN Yerli Uni-Leaf Süspansyon Projesi kapsamında yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalıştıkları ilk yerli makas kulağı tasarımını ve optimizasyon çalışmalarını bitirdiklerini kaydetti.
     Yılmazçoban, bundan sonra üretim çalışmalarına başlanacağını vurgulayarak, Bu yapı çok maliyetli, bir tırda en az 10-12 tane kullanılıyor. Bu parça ve bağlı olduğu sistem, tamamen ithal ediliyor. Tır üretim firmaları için önemli bir maliyet oluşturuyor. Bu sisteminin Türkiyede üretilmesiyle yerli firmaların paraları, dışarıya gitmesinin önüne geçilecek dedi.
     Dünyada sadece birkaç firmanın bu parçaları ürettiğini vurgulayan Yılmazçoban, makas kulağı üretiminin bir başlangıç olduğunu ve bundan sonra aracın tüm süspansiyon sistemin Türkiyede üretilmesi için çalışmalara başlayacaklarını belirtti.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber SAÜ, ilk yerli Makas Kulağını üretecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER