SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas:

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas: Fakültemiz, medya ve iletişim faaliyetlerine profesyonellik kazandırmak suretiyle, ülkemiz istihdamında nitelik ve kalitenin öncüsü olacak


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ bünyesinde kurulmasına onay verilen İletişim Fakültesinin medya ve iletişim faaliyetlerine profesyonellik kazandırarak, istihdamda nitelik ve kalitenin öncüsü olacağını belirtti.
     Elmas, yaptığı yazılı açıklamada, SAÜ İletişim Fakültesinin Bakanlar Kurulunun 1 Nisan 2012 tarihli kararnamesi ile resmen kurulduğunu anımsattı.
     İletişim Fakültesinin öğrencilere iletişim yetkinlikleri kazandırmada önemli bir rol oynayacağına vurgu yapan Elmas, Temel bilimler, bilişim, iletişim herkesin kazanması gereken yetkinlikler haline gelmiştir. Kurulan bu fakülte, hem teorik eğitim verecek hem de tüm üniversite öğrencilerinin iletişim yetkinliklerini kazanmada önemli rol oynayacaktır ifadelerini kullandı.
     Elmas, Türkiyede medya alanında nitelikli elemana ihtiyaç duyulduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
     Fakültemiz, medya ve iletişim faaliyetlerine profesyonellik kazandırmak suretiyle, ülkemiz istihdamında nitelik ve kalitenin öncüsü olacak. Ayrıca devlet ve halk arasında bağı sağlayan yerel medyanın gelişimine de önemli katkılar sağlayacaktır. İletişim Fakültesi, medya organları, sivil toplum kuruluşları ve endüstri ile ilişkilerin pekişmesinde olumlu bir rol oynayacak, yapılacak etkinliklerle ve ileride kurulacak SAÜ Radyosu ve Televizyonu vasıtasıyla üniversite-halk bütünleşmesine öncülük edecektir
     (MMT-NC)
<< Önceki Haber SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER