Savaş Muhabirliği Eğitim Programı

Savaş Muhabirliği Eğitim Programı -Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Karaca: Uygulama övgüye değer. En iyi savaş muhabirlerinin bu eğitim programı sayesinde Türkiyeden çıkacağına inanıyorum -Ankara Gazeteciler Cemiyeti


ESKİŞEHİR (A.A) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkan Vekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu Ajansının (AA) uygulamaya koyduğu Savaş Muhabirliği Sertifika Programına ilişkin uygulamanın övgüye değer olduğunu söyledi.
     Karaca, medyada artık ihtisaslaşmanın ön planda tutulduğunu, savaş muhabirliğinin de riskleri ve tehlikeleri nedeniyle mutlak eğitim alınarak yapılması gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti:
     Anadolu Ajansının Polis Akademisi ile basın yayın organlarında çalışanlara yönelik savaş muhabirliği eğitimi için yapılan protokolü anlamlı buluyorum. AAnın haber Akademisi uygulamasından sonra gazetecilerin eğitimine yönelik böyle bir uygulamaya girmesi savaş muhabiri yetişmesi açısından da büyük önem taşıyor. Gazetecilerin bu görevi yaparken, kendilerini korumaları, nerede, nasıl durulması gerektiğini öğrenmeleri de çok önemli. Evet ülkemizde ve dünya üzerinde hiç savaş olmasın istiyoruz, ama oluyor. En iyi savaş muhabirlerinin bu eğitim programı sayesinde Türkiyeden çıkacağına inanıyorum. AA yöneticilerine başarılar, sertifika programına katılan meslektaşlarıma kolaylıklar diliyorum.
     Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ise Savaş Muhabirliği Sertifika Programının Türkiye ve dünyada önemli bir misyonu yerine getireceğine değinerek, Gazeteciler kamu görevlerini yerine getirirken kendi can güvenliklerini de sağlamak durumunda, AAnın eğitimi bu anlamda çok önemli diye konuştu.
     (MRS-MUH-İU)
<< Önceki Haber Savaş Muhabirliği Eğitim Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER