SBSde tam puan alan öğrenciye çeyrek

SBSde tam puan alan öğrenciye çeyrek altın


ADANA (A.A) - Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı 2012 Seviye Belirleme Sınavında (SBS), Türkiye genelinde bütün soruları doğru yanıtlayan 677 öğrenci arasında yer alan Kemal Tüfekçiye (14) çeyrek altın hediye etti.
     Kaymakam Karakuş, Kemal Tüfekçi ile babası Osman ve annesi Gülsüm Tüfekçiyi makamında kabul etti.
     Son yıllarda Ceyhanda eğitim alanında büyük atılımlar yapıldığını belirten Karakuş, Tüfekçinin başarısının tesadüf olmadığını vurgulayarak, Çocuğumuzun bugün ortaya koyduğu başarı, yıllarca verilen bir emeğin sonucudur. Kendisi, sınavda 100 sorunun tamamını doğru yanıtlayıp 500 tam puan aldı. Başta öğrencimiz olmak üzere ailesi ile okul ve dershane öğretmenlerini yürekten kutluyorum. Kemalin başarısının bundan sonra diğer öğrencilerimize örnek olmasını diliyorum dedi.
     Kemal Tüfekçi ise, babasının Çukurova Üniversitesi Ceyhan Meslek Yüksek Okulunda öğretim görevlisi, annesinin de hemşire olduğunu belirterek, sınava fazla çalışmadığının altını çizdi.
     Tüfekçi, başarısını çok kitap okumaya ve gitar çalmaya bağladığını dile getirerek, Sakarya İlköğretim Okulunu bitirdim. Sınav sonunda bu başarıyı beklemiyordum. Önceleri doktor olmak istiyordum. Şimdi ise iyi bir üniversitede öğretim üyesi olup kariyer yapmayı hedefliyorum. İlk etapta da Galatasaray Lisesi ya da İstanbul Erkek Lisesinde okumayı istiyorum diye konuştu.
     Kaymakam Karakuş daha sonra Tüfekçiye çeyrek altın hediye etti.
    
     Muhabir: İrfan Kurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber SBSde tam puan alan öğrenciye çeyrek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER