SBS sonuçları

SBS sonuçları -Türkiye beşincisi olan Büşra Abdulkadiroğlu: -Dersi derste dinlemek çok önemli. Yoksa özel ders alınsa ya da dershaneye gidilse bile olmuyor. Dershaneyi zaten sevmeyen biriyim. Dershaneye hiç gitmedim (F


GAZİANTEP (A.A) - İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavında (SBS) Türkiye beşincisi olan Büşra Abdulkadiroğlu, hiç dershaneye gitmediğini belirterek, başarısının sırrının Dersi derste dinlemek olduğunu belirtti.
     SBSde 499.654 puanla Türkiye beşincisi olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 8. sınıf öğrencisi Abdulkadiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aldığı dereceden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Dersi derste anlamanın önemine değinerek, planlı ve programlı çalışmaya dikkat ettiğini belirten Abdülkadiroğlu, Sadece ders çalışmıyordum. Kafamı boşaltmak için bolca müzik dinliyor ve gitar çalıyordum dedi. Abdulkadiroğlu, bunun dışında özel bir yönteminin olmadığını anlattı.
     Gideceği okul konusunda tereddütlü olduğunu aktaran Abdulkadiroğlu, şöyle konuştu:
     Uzun süredir bu konuyu düşünüyorum. Bahçeşehir Fen ve Teknoloji ya da kendi okulumda fen lisesinde devam etmek istiyorum. İleride meslek konusunda da tereddütlüyüm. Çünkü, hem sosyal alanlara ilgim var hem de fizik alanında yeteneğim var. O açıdan meslekle ilgili bir karar veremedim. Ama, meslek tercihimden sonra Amerikada mesleğimle ilgili staj yapmayı hedefliyorum.
    
     -Her gün yabancı dizi izlerdim
    
     Büşra Abdulkadiroğlu, rehberlik öğretmeninin yönlendirmesiyle her gün yabancı dizi izlediğini ve sonra da bir iki saat ders çalıştığını ifade etti.
     Hergün saat 23.00te uyumaya özen gösterdiğini ve uyku düzenine önem verdiğini dile getiren Abdulkadiroğlu, Dersi derste dinlemek çok önemli. Yoksa özel ders alınsa ya da dershaneye gidilse bile olmuyor. Dershaneyi zaten sevmeyen biriyim. Dershaneye hiç gitmedim diye konuştu.
     Sınava hazırlanan öğrencilere ders çalışmakla birlikte hobilerini bırakmamalarını ve kitap okumalarını öneren Abdulkadiroğlu, doktor olan anne, babas ile öğretmenlerine ve okul müdürüne desteklerinden dolayı teşekkür etti.
     Anne Dilek Abdulkadiroğlu da kızı Büşradan böyle bir başarı beklediğini, kızının eğitim hayatı boyunca belli bir hedefinin olduğunu dile getirdi.
     Baba Kadir Abdulkadiroğlu da kızının başarısından duyduğu mutluluğu dile getirdi.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER