SDÜde meslek yüksekokullarının sorunları tartışıldı

SDÜde meslek yüksekokullarının sorunları tartışıldı -YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Günay: -Mesleğin değerini yüceltmemiz gerekiyor. Türkiye hızla büyüyor, gelişiyor. Bu büyümeye paralel olarak içeriğini iyi doldurmamız gereki


ISPARTA (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Mesleğin değerini yüceltmemiz gerekiyor. Türkiye hızla büyüyor, gelişiyor. Bu büyümeye paralel olarak içeriğini iyi doldurmamız gerekiyor. Hepimizin geleceğe sahip çıkması gerekiyor dedi.
     SDÜ Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde düzenlenen Meslek Yüksekokullarının Sorunları ve Çözüm Önerileri konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Durmuş Günay, sürekli mesleki eğitimle, istihdam, ekonomik büyümeye katkı sağlamak ve sosyal sorunlara yanıt vermenin hedeflendiğini söyledi.
     Bilgi toplumunda mesleki bilgi ve yetkinliklerin, akademik beceri ve yetkinlikler kadar önemli olduğunu vurgulayan Günay, Mesleğin değerini yüceltmemiz gerekiyor. Türkiye hızla büyüyor, gelişiyor. Bu büyümeye paralel olarak içeriğini iyi doldurmamız gerekiyor. Hepimizin geleceğe sahip çıkması gerekiyor dedi.
     Günay, meslek yüksekokullarının, iş dünyasının beklentilerini karşılayacak iş gücü yetiştirilmesinde yetersizlik olduğunu yönünde eleştirildiğini ifade etti. Prof. Dr. Günay, ayrıca, meslek yüksekokullarında meslek standardını sağlayacak uygulamalı eğitimin gerçekleştirilememesi, öğrenci ve öğretim elemanlarının motivasyon eksikliği, toplumsal mesleğe dair yeterli düzeyde saygınlık algısının eksikliği gibi sorunlarla karşılaşıldığını kaydetti.
     SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise aklını ve bilgiyi diğer insanlara göre daha etkili kullanan bireylerin, başkalarına karşı daima üstün geldiklerini söyledi.
     Meslek yüksekokullarının bir mesleğe ilişkin bilgileri öğrencilere kazandırmak amacıyla açılmış eğitim kurumları olduğunu anlatan İbicioğlu, yenilikçi davranışların meslek yüksekokullarında daha fazla hissedilmesinin büyük yararı olacağını dile getirdi.
     (DG-ME-GÜÇ)
<< Önceki Haber SDÜde meslek yüksekokullarının sorunları tartışıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER