SDÜde Türk ve Akraba Topluluklar Zootekni

SDÜde Türk ve Akraba Topluluklar Zootekni Kongresi -Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü ve Isparta Zootekni Derneği işbirliğiyle Türk ve Akraba Topluluklar Zootekni Kongresi düzenlendi (Fotoğraf


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü ve Isparta Zootekni Derneği işbirliğiyle düzenlenen Türk ve Akraba Topluluklar Zootekni Kongresi başladı.
     SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezindeki kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, kongrelerde bilimsel paylaşımların yapıldığı ve insanların fikir alış verişinde bulunduğunu söyledi.
     Türk ve Akraba Topluluklar Zootekni Kongresinin, Türk ve akraba topluluklarını bir araya getiren bir organizasyon olduğunu belirten Akkurt, kongrenin verimli geçmesini diledi.
     Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Akman ise bu tür organizasyonların bilimsel paylaşımlarla sınırlı kalmayıp, akademisyenlerin yanı sıra sektör çalışanlarının da bir araya gelmesine imkan tanıdığını kaydetti.
     Hayvancılık sektörünün geçmişten bu yana her zaman önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Akman, Uluslararası niteliğinin yanı sıra birbirinden nitelikli bildirilerin de sunulacağı kongrenin verimli geçmesini ve Zootekni alanına önemli katkılar sağlamasını temenni ediyorum diye konuştu.
     Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Turhan Toker, tarımın, sanayi ve teknolojinin doğrudan ya da dolaylı ham maddesi olduğunu bildirdi.
     Bilim ve teknolojiyle yoğrulmuş tarımın, kalkınmanın itici bir gücü olduğunu vurgulayan Toker, şunları söyledi:
     Hayvancılık da tarımın, dolayısıyla ülkenin vazgeçilmez gıda kaynağıdır. Son yıllarda yaşanan iklimsel değişiklikler ve göçler, hayvancılığı olumsuz etkilemiştir. Sonuç olarak bu sektördeki arz talep dengesinin sağlanması için çeşitli toplantılar, kongreler düzenlenmektedir. Burada sunulan bilimsel katkılar ile hayvancılığa güncel çözüm önerileri getirilmeye çalışılacaktır diye konuştu.
     Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hikmet Orhan da Türk ve akraba topluluklarından bilim insanlarını SDÜde buluşturmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
     Kongreye biyometri ve genetik, hayvan yetiştirme ile ıslahı, hayvan besleme anabilim dallarında çalışan 11 ülkeden 290 bilim insanının hazırladığı 76sı sözlü toplam 150 bildiri sunulduğunu ifade eden Orhan, kongrenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
     Kongre 13 Eylül Perşembe günü sona erecek.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber SDÜde Türk ve Akraba Topluluklar Zootekni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER