SEDAŞ, perakende satış şirketi kurdu

SEDAŞ, perakende satış şirketi kurdu -SEDAŞ, dağıtım ve perakende satış hizmetlerini ayrıştırarak SEPAŞı kurdu


SAKARYA (A.A) - Sakarya Elektirik Dağıtım A.Ş, dağıtım ve perakende satış hizmetlerini ayrıştırarak Sakarya Elektrik Pazarlama A.Şyi (SEPAŞ) kurdu.
     SEDAŞtan yapılan yazılı açıklamaya göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) elektrik dağıtım şirketlerinin dağıtım faaliyeti ile perakende satış faaliyetinin farklı şirketler tarafından yürütülmesi kararı kapsamında, faaliyet ayrıştırmasına gidildiği belirtildi.
     Ayrışma projesi gereğince kurulan SEPAŞın, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce illerindeki perakende satış hizmetini üstleneceği belirtilen açıklamada, elektrik enerji dağıtım hizmetinin ise SEDAŞ tarafından yürütüleceği kaydedildi.
     SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, SEDAŞ ve SEPAŞ ayrışmasının sorunsuz olarak sağlanabilmesi amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirtti.
     SEPAŞı kurarak sektör açısından önemli bir aşamayı daha gerçekleştirdiklerini ifade eden Güven, EPDK mevzuatı kapsamında 2013 yılında perakende satış hizmetlerinin dağıtım şirketlerinden ayrılacağı bir dönem başlıyor ve geçiş dönemi kontratları son buluyor. SEDAŞ, enerji dağıtım şirketleri için zorunlu olan hizmet ayrıştırmasında da öncü şirket pozisyonunu koruyarak 1 Ocak 2013 itibariyle iki şirket olarak hizmet vermeye başlayacak. Tüketiciler, kuruluşu 21 Kasım 2012 tarih ve 8198 sayılı Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlanarak resmiyet kazanan SEPAŞtan ilk faturalarını Ocak ayı içerisinde alacak ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber SEDAŞ, perakende satış şirketi kurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER