Sedir tohumları, karlı toprakla buluştu

Sedir tohumları, karlı toprakla buluştu -Mersinin Erdemli ilçesinde katırlarla taşınan sedir tohumları, karla kaplı toprakla buluşturuldu


MERSİN (A.A) - Erdemli ilçesinde katırlarla taşınan sedir tohumları, karla kaplı toprakla buluşturuldu.
     İlçeye bağlı bağlı Toros köyü Arpaalanı mevkisine orman işçileri tarafından katırlarla taşınan sedir tohumları, zorlu bir sürecin ardından karlı topraklara serpildi. 2 bin rakımda eksi 5 derecede sedir tohumu eken işçiler, ateş yakarak ısınmaya çalıştı.
     Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 2012 yılında bin 800 hektar sahada ağaçlandırma, rehabilitasyon ve iyileştirme çalışması yaptıklarını söyledi.
     Bir yıl içerisinde 120 ton sedir tohumu ekimi yapıldığını belirten Akduman, 1 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Tohumları karlı alanlarla buluşturmak için katır timi kurduk ve katırlarla sedir tohumlarını taşıdık dedi.
     Orman işçisi Zeynep Urfan, ise Ailemizin geçimini ormandan sağlıyoruz. Orman bizim her şeyimiz. Çocuklarımız buradan aldığımız kazançla okullarına gidiyor. Ormanların ne demek olduğunu bizden daha iyi kimse bilmez diye konuştu.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Mustafa Çiftçi / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Sedir tohumları, karlı toprakla buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER