Şefkat

Şefkat-Derden kadına şiddete tepki -Şefkat-Der Genel Başkanı Bulan: -Kadın cinayetlerini önlemek için potansiyel katiller tutuklu yargılanmalı ve elektronik kelepçeyle takip edilmelidir


KONYA (A.A) - Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, devlet koruması altındaki şiddet gören kadınlarla ilgili Kadın cinayetlerini önlemek için potansiyel katiller tutuklu yargılanmalı ve elektronik kelepçeyle takip edilmelidir dedi.
     Bulan, dernek binasında yaptığı açıklamada, Türkiyede şiddet gören kadınlara karşı savaş ve terörün olduğunu iddia etti.
     Devletin koruması altındaki şiddet gören kadınlara güvenlik görevlisi istihdam edilmesi gerektiğini belirten Bulan, şiddet gören kadınlar için yasal düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.
     Konu hakkında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmeyi düşündüklerini söyleyen Bulan, Risk altındaki kadınlar adresi bilinen yerlere değil, devlet koruması altında gizli yerlere yerleştirilmelidir. Şiddet gören mağdur çalışıyorsa süresiz izine ayrılmalıdır. Yeni iş bulana kadar maaşı devlet tarafından karşılanmalıdır diye konuştu.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER