Şehir kültürü Bağ Çorbası kitabında anlatılıyor

Şehir kültürü Bağ Çorbası kitabında anlatılıyor


SAKARYA (A.A) - Türk edebiyatının önemli isimlerinden Necati Mert, Sakaryanın şehir kültürünü Bağ Çorbası kitabıyla anlattı.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlanan kitapta şehrin kültürel farklılıklarının oluşturduğu yapı büyük bir zenginlik olarak tanımlanıyor.
     Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı İbrahim Aktürk, şehir kültürünün anlatıldığı esere Kültür Dairesinden ulaşılabileceğini söyledi.
     Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, kentin kültür ve sanat hayatına yön veren hizmetlerini her alanda sürdürmeye devam ediyor. Her ay düzenli bir şekilde tiyatro, sinema, konferans, panel, sergi, ustalara saygı gibi programlarla Sakaryada entelektüel bir iklimin oluşmasına büyük katkı sunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı kitap yayımlarıyla kent kültürünün yaşatılmasını hedefliyor.
     Daha önce merhum Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Numan Yazıcının kitabını yayımlayan Büyükşehir Belediyesi, son olarak, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Necati Mertin Bağ Çorbası eserini okuyucularına sundu.
     Eserde, şehrin kültürel farklılıklarının oluşturduğu yapı büyük bir zenginlik olarak tanımlanırken, farklılıkların bir araya gelerek oluşturduğu sosyal yapının, dünyaya örneklik teşkil ettiği belirtiliyor.
     Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Aktürk, rutin çalışmalarının yanında kitap yayımlarına da devam edeceklarini söyledi.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Şehir kültürü Bağ Çorbası kitabında anlatılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER