Şehit Osman Tepesine şehitlik yapılacak

Şehit Osman Tepesine şehitlik yapılacak


BAYBURT (A.A) - Bayburtta Şehit Osman Tepesine şehitlik yapılacağı bildirildi.
     Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, yaptığı açıklamada, Şehit Osman Tepesinde çalışmalara devam edildiğini belirterek, Biz de çalışmaları takip ediyoruz. Yolları yaptık, asfalt kaplamasını gerçekleştirdik, yol kenarlarında çim parke çalışması yaptık. Diğer yandan bölgede yoğun bir ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdik dedi.
     Bugüne kadar Şehit Osman Tepesine yaklaşık 20 bin fidan diktiklerini ifade ederek, Şu anda bulunduğumuz noktayı da zemini taş olduğu için toprakla örtmek suretiyle yeşil alan haline getirmeyi planlıyoruz. Bu alan aynı zamanda Bayburt Şehitliğinin yapılacağı alan olarak tahsis edildi. Bayburtun şehitliği yoktur. Bu çerçevede önümüzdeki bahar mevsiminde bu bölgede çalışmalarımıza başlayacağız. Bu bölge, özellikle Erzurumdan Trabzona geçen yolcularımızın gözlerinin önünde olan bir tepe diye konuştu.
     Polat, son dönemde terörle mücadelede şehit düşen askerlerin, şehitlik olmamasından dolayı köylerine defnedildiklerini kaydederek, Şehit Osman Tepesine şehitlik anıtı kurduklarında isteyen ailelerin cenazelerinin naklini buraya yapabileceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Şehit Osman Tepesine şehitlik yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER