Şehit Recep Topaloğlu Hatıra Ormanına 7

Şehit Recep Topaloğlu Hatıra Ormanına 7 bin 950 fidan dikildi


BAYBURT (A.A) - Bayburtta Şehit Recep Topaloğlu Hatıra Ormanına 7 bin 950 fidan dikildi.
     Merkeze bağlı Gez köyünün Gez Hanları mevkisinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve Bayburt Orman İşletme Müdürlüğünün organizesi ile gerçekleşen fidan dikim törenine Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, İl Emniyet Müdür Vekili Ahmet Atcı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, Trabzon Orman Bölge Müdür Vekili Rıfat Öztürk, Bayburt Orman İşletme Müdürü Aşkın Ozan Aydın, şehit polis Ramazan Topaloğlunun amcası Ferit Topaloğlu, yakınları ve davetliler katıldı.
     Vali İpek, burada yaptığı konuşmada, şehit Recep Topaloğluna Allahtan rahmet dilediğini ifade ederek, Sayın Bakanımız Veysel Eroğlunun Bayburtu ziyaretlerinde, Recep Topaloğlu adına bir orman yapalım diye rica ettik. Sağ olsun kendisi de talimat verdi. Orman alanı gayet uygun. Bayburtun girişi dedi.
     Hatıra ormanının başka bir özelliğinin daha olduğunu vurgulayan İpek, şunları kaydetti:
     Bayburttan Kop Dağına kadar bütün bu bölgenin ağaçlandırılmasıyla ilgili Sayın Bakanımızın ve Orman Bölge Teşkilatımızın çalışmalarıyla bir proje başlattık. İnşallah biz görürüz, ama çocuklarımız mutlaka görecek. Kop tünelinden Bayburta geçtiğimiz zaman yeşil vadi diye adlandıracağımız bu vadiden Bayburta ulaşacağız ve her tarafı ağaçlandıracağız. Türkiyenin en büyük ağaçlandırma projelerinden birini Bayburtta uygulayacağız.
     Trabzon Orman Bölge Müdür Vekili Rıfat Öztürk ise ağaçlandırma alanının büyüklüğünün 12 hektar olduğunu belirterek, 7 bin 500 sarı çam fidanı toprakla buluştu Bu alana bugün de 450 adet sarı çam daha dikildi ve toplamda 7 bin 950 adet fidan dikimini gerçekleştirdik diye konuştu.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Şehit Recep Topaloğlu Hatıra Ormanına 7 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER