Şehitkamil Halk Oyunları Topluluğu, Türkiye şampiyonasında

Şehitkamil Halk Oyunları Topluluğu, Türkiye şampiyonasında derece elde etti


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halkoyunları Topluğu, Türkiye şampiyonasında derece elde etti.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Haliç Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonası geleneksel dalda Gaziantepi yarım kaba, şirvani, maney, halebi, şamatya, koseyri, karşılama oyunlarıyla temsil eden Şehitkamil Belediyespor Kulübü oyuncuları, izleyicilerden alkış aldı.
     İlk kez katıldığı yarışmada 91.20 puanla dördüncü olan topluluğun ekip başı ve tecrübeli oyuncusu Yunus Özbilek, ekip olarak kenti şampiyonadan başarılı bir sonuçla temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
     Senem Ateş ise ekip arkadaşları adına kendilerine destek veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
     Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu ise Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde eden ekiplerinin bu şampiyondan da hafife alınmayacak kadar değerli bir sonuçla ayrılmış olmasından mutluluk duyduklarını belirtti.
     Topluluğun kuruluşunun ilk yılında bölge ve Türkiye genelinde önemli başarılara imza attığını aktaran Fadıloğlu, kültür köprülerinden başarılı adımlarla geçerek şehri layıkıyla temsil eden ekipte görev yapan yönetici, idareci, antrenör ve sporcuları kutladı, başarılarının devamını diledi.
    
     Muhabir: Zafer Fatih Beyaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şehitkamil Halk Oyunları Topluluğu, Türkiye şampiyonasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER