Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz -Saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı İsa Sayının cenazesi Mersinde toprağa verildi


MERSİN (A.A) - Hakkarideki terör saldırısında şehit olan Muş doğumlu Piyade Onbaşı İsa Sayının cenazesi, Mersinde toprağa verildi.
     Şehit Onbaşı Sayının cenazesi, Vanda düzenlenen askeri törenin ardından havayoluyla önce Diyarbakır, ardından Adanaya getirildi. Karayolu ile buradan Mersin Devlet Hastanesi morguna götürülen cenazeyi, Sayının ailesi ve askeri erkan karşıladı.
     Morgdan alınarak Mevlana Mahallesindeki evine getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, daha sonra tören için konvoy eşliğinde Muğdat Camisine taşındı.
     Burada kılınan cenaze namazın ardından Sayının cenazesi, Yalınayak Mezarlığında toprağa verildi.
     Törene şehidin babası Mehmet Ali, annesi Emine, dedesi Hacı İbrahim Sayın ile yakınlarının yanı sıra Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 6. Mekanize Piyade Tümeni ve Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, AK Parti Mersin milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten ve Ahmet Tevfik Uzun ile çok sayıda askeri erkan ve mülki amir katıldı.
     Cumhurbaşkanlığı çelenginin de bulunduğu tören öncesi milletvekilleri Ökten ve Uzun, şehidin dedesi Hacı İbrahim Sayının elini öperek başsağlığı diledi.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar-Veli Gürgah / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Şehitlerimizi uğurluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER