Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz -Bingöl Karlıovada, polis aracının geçişi sırasında meydana gelen mayın patlamasında şehit olan Osman Küçükdillanın cenazesi Konyada toprağa verildi


KONYA (A.A) - Bingöl Karlıovada, polis aracının geçişi sırasında meydana gelen mayın patlamasında şehit olan Osman Küçükdillanın (22) cenazesi Konyada toprağa verildi.
     Küçükdillanın cenazesi ilk olarak Bosna Hersek Mahallesindeki Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağına getirildi. Şehidin öğretmen olan dayısı Abdurrahman Fidan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin herkese yeteceğini ve paylaşılamayacak bir şeyin olmadığını söyledi.
     Kendisinin öğretmen olarak 5 yıl Batmanda, kardeşlerinin de doğuda çeşitli görevlerde bulunduğunu belirten Fidan, ayrılık ve gayrılığın olmadığını, hizmet için Türkiyenin her yerinde bulunduklarını ifade etti.
     Bu ülke hepimizin ülkesi. Çanakkalede dedelerimiz birlikte savaşmışlar. Paylaşamayacağımız hiçbir şey yok diyen Fidan, şunları kaydetti:
     Kürt, Türk, Arap, Çerkez değil, insan olunsun yeter. Biz bunu bekliyoruz. İnşallah yetkililer buna bir çare bulur. İnşallah hizmet için giden insanlara bu şekilde müdahale edip yok etmezler. Artık son bulsun. Vatanımız sağ olsun. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Hizmet için yine buralara gitmeye devam edeceğiz.
     Evli ve 1 yaşında çocuğu olan Osman Küçükdillanın ilk görev yerinin Kayseri olduğunu anlatan Fidan, 6 aydır Bingölde görevli olan yeğeninin sağlık memurluğunu kazanmasına rağmen çok istediği polislik mesleğini tercih ettiğini sözlerine ekledi.
     Küçükdillanın cenazesi, daha sonra Mürşit Pınar Camisine götürüldü. Burada şehidin eşi Hatice Küçükdillan, 1 yaşındaki oğlu Yakupa sarılıp, öperek acısını dindirmeye çalıştı.
     Küçük Yakup, zaman zaman annesi ve amcasının kucağında, yakalarına takılı olan babasının fotoğrafına bakması dikkat çekti.
     İkindi namazının ardından İl Müftüsü Şükrü Özbuğday cenaze namazını kıldırdı.
     Şehidin cenazesini, vatandaşlar tekbirler eşliğinde omuzlarına aldı. Daha sonra şehit Küçükdillanın cenazesi, Konya Polis Şehitliğinde toprağa verildi.
     Törene, şehidin yakınları, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı ve 3. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Erkoç, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya, Mustafa Akış, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ve MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, siyasi parti temsilcileri ile askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Metin Bolat / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Şehitlerimizi uğurluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER