Şehitlik maaşını öğrencilere burs olarak veriyor

Şehitlik maaşını öğrencilere burs olarak veriyor -Şehit babası Seyit Ali Arıtürk: Devlet tarafından bize bağlanan şehitlik maaşını, oğlumun adının yaşatıldığı okuldaki öğrencilere burs olarak vermek beni ve ailemi mutlu ediyor


KONYA (A.A) - 1995 yılında şehit olan Gürkan Arıtürkün babası Seyit Ali Arıtürk (80), oğlu için bağlanan şehitlik maaşını öğrencilere burs olarak veriyor.
     Akşehir ilçesinde yaşayan, emekli elektrikçi Seyit Arıtürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun şehit olmasından önce de öğrencilere her vesileyle burs verdiğini, oğlu şehit olduktan sonra verdiği bursları artırdığını belirtti.
     Şehit oğlunun isminin bir okula verilerek yaşatılmasından da mutluluk duyduğunu ifade eden Arıtürk, oğlunun isminin verildiği okula destek olmak amacıyla başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermeye karar verdiğini söyledi.
     Arıtürk, bunun için yaptığı başvurulara gelen olumlu cevabın ardından okul yönetimince belirlenen, hem ihtiyaç sahibi hem de başarılı olan 10 öğrenciye burs vermeye başladığını ifade etti.
     Eğitim dönemi boyunca, 100er liralık burs vereceğini aktaran Arıtürk, şöyle devam etti:
     Burs verdiğim öğrenciler benim gözetimimde olacak ve üniversiteyi kazanmaları halinde burs vermeye devam edeceğim. Bu yıl maddi gücüm ölçüsünde 10 öğrenciye burs verebileceğim. İnşallah bu sayı önümüzdeki yıllarda daha da artacak. Devlet tarafından bize bağlanan şehitlik maaşını, oğlumun adının yaşatıldığı okuldaki öğrencilere burs olarak vermek beni ve ailemi mutlu ediyor.
    
     Muhabir: Bayram Uygun / Basir Gülüm
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Şehitlik maaşını öğrencilere burs olarak veriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER