Şehitlikler çiçek bahçesine dönüşecek

Şehitlikler çiçek bahçesine dönüşecek


ÇANAKKALE (A.A) - Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü tarafından şehitlik ve anıtların fidan ihtiyacını karşılamak ve şehitliklerin çiçek bahçesine dönüşmesini sağlamak amacıyla, milli parktaki fidanlıkta çalışmalara hız verildi.
     Milli Park Müdürü Ozan Hacıalioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenlenen çalışmanın ardından şehitliklerin çiçek bahçesine dönüşeceğini ifada etti.
     Bunun için çalışmalara hız verdiklerini anlatan Hacıalioğlu, 1915 yılında gelecek nesiller için gözünü kırpmadan şehitliğe koşan atalarımızın, şehitliklerinin bir cennet bahçesini andırması için elimizden geleni yapabilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Yoğun duygularla yurdumuzun değişik yerlerinden gelen ziyaretçilerimiz toprakla harman olmuş atalarımızın huzuruna çıkarken vatan toprağının çiçek bahçesi gibi görünmesi için çabalıyoruz dedi.
     Milli Park Müdürlüğünde fidanlık için 2 adet köklendirme havuzu ile 1 adet çimlendirme havuzu tesis ettiklerini belirten Hacıalioğlu, şöyle konuştu:
     Köklendirme havuzlarına konacak perlitlerin içerisinde çelikleme yöntemiyle köklendirme elde edildi. Çimlendirme havuzunda ise tek yıllık çiçek tohumlarından çimleme yöntemiyle elde edilecek çiçekler Tarihi Yarımadada yer alan şehitliklere gönderilecek. Çalışmalar kapsamında çevre köylerden 5 kamyon hayvan gübresi temin edilerek bu gübrelerin eleme işlemi devam ediyor. Getirilen gübreler toprakla karıştırılarak poşetlere dolduruluyor. Çimlenme sağlanan bitkiler saksılara taşınarak buradan da şehitliklere nakledilecek.
     Fidanlılıkta biberiye, lavanta, zakkum, erguvan, servi ve kül çiçeği gibi bitki türleri yetiştirilerek başta Şehitler Abidesi olmak üzere diğer şehitlik ve anıtların bulunduğu alanlara yerleştirilecek.
    
     Muhabir : Bülent Ersöz/Burak Akay
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Şehitlikler çiçek bahçesine dönüşecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER