Şeker

Şeker-İş Sorgun Şubesi Başkanı Macit: Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi sürecine siyasi iradenin kararı yön verecek


YOZGAT (A.A) - Şeker-İş Sorgun Şubesi Başkanı Ömer Macit, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda büyük uğraşılar verdiklerini, bundan sonra yaşanacak sürece siyasi iradenin kararının yön vereceğini söyledi.
     Macit, yaptığı açıklamada, dünyadaki örnekleri incelendiğinde şeker sanayi sektörünün varlığının, pancar üreticileri ve çiftçi kuruluşları ile mümkün olduğunun görüleceğini vurguladı.
     Türkiyede şeker fabrikalarının üretiminin devamlılığı, pancar üreticileri, şeker işçileri ve devletin de içinde bulunduğu yeni bir yapılanmadan geçeceğini belirten Macit, şunları kaydetti:
     Aksi takdirde ülkemiz, şeker pancarı sektöründen çekilmek zorunda kalacak. Yaşanacak olası kayıpların doğrudan ve dolaylı olarak geniş bir kesimi etkilemesi de kaçınılmaz olacak. Bundan sonra yaşanacak özelleştirme sürecine siyasi iradenin kararının yön vereceği aşikardır. Sürecin durdurularak sanayimizin üretimini sürdürmesinin yolu, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, kooperatifler, pancar ekicileri, dernekler, ziraat odaları, çiftçi kuruluşları, esnaf odaları, besiciler ve nakliyecilerin birlik içinde hareket etmelerinden geçmektedir.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: Mustafa Yıldız

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER